bourjois

A Bourjois kozmetikumokat a párizsi nők különleges stílusa és híres eleganciája ihlette. A márka innovatív termékei segítenek egyszerűbbé tenni a nők mindennapi szépségrituáléit, miközben a kreativitásnak is teret engednek. Színesek, könnyedek és praktikusak – ezek a Bourjois sminktermékek, amelyek a természetes, kifinomult szépség kellékeiként szolgálnak minden nő számára.

A Bourjois márkát 1863-ban Franciaországban fejlesztette ki Joseph Albert Ponsin kifejezetten színésztársai és a többi színház számára. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően azonban hamarosan színpadon kívül is elterjedtek a termékek és a minőségi, elegáns dizájnnak köszönhetően Párizs utcáin is elkezdett teret hódítani. A Bourjois alkalmazta először azt a procedúrát, aminek segítségével sok por alapú smink ma is készül: a púdert összekeverték egy kevés vízzel, formába öntötték és végül kemencében kisütve – akár egy macaront – nyerte el végső, használatra kész formáját.

1924-ben megszületett Babette, a Bourjois múzsája: ez a gyönyörű, vonzó, független nőalak képviselte a párizsi élet háború utáni örömeit. Germaine Beaumont francia író keltette életre különböző cikkeken és képes hirdetéseken keresztül, amelyek Babette divattanácsait írták le. Az ő illusztrált kalandjait nyomon követve ismerhették meg a francia nők az egyedi szépség új fogalmát. A Bourjois megtanította a nőknek, hogy a smink nem csak praktikus és divatos lehet, hanem az önkifejezés eszköze is.

1928-ban a márka tovább bővült, megjelent az első Bourjois parfüm, a Soir de Paris, aminek alkotója, Ernest Beux később a Chanel No5 illatot is megalkotta. Napjainkban is érdemes szétnézni a polcokon, ugyanis még mindig találkozhatunk csodálatos Bourjois illatokkal.

A márka ma is sokszínű termékskálával rendelkezik – legyen szó szempillaspirálokról, szemceruzákról, ajakrúzsokról, púderekről vagy éppen parfümökről. Jelenleg csaknem 80 országban, több mint 25 000 üzletben érhetőek el a Bourjois termékei. Eredeti filozófiájához hűen továbbra is a kiváló minőséget és az innovációt tartja a legfontosabbnak. A Bourjois képvisel mindent, ami elengedhetetlen a valódi párizsi sikkhez: merész és elegáns, valamint illik minden alkalomhoz és hangulathoz.

Terms and Conditions Privacy policy Adatvédelmi tájékoztató FAQ About us Contact us FACEBOOK