Olaplex

Az Amerikából érkezett innováció, mely alapjaiban változtatta meg az egészséges és gyönyörű hajról alkotott eddigi nézeteinket. Az OLAPLEX két neves kémikusa találta fel és szabadalmaztatta a Világ első, és mindmáig egyetlen működő hajkötés-sokszorozó molekuláját, a Bis-aminopropiyl diglicol dimaleate-ot. Ezzel a lépéssel az OLAPLEX egyben létre is hozta, az addig a szépségiparban nem létező új termék kategóriát, a hajkötés sokszorozó anyagokét. Az OLAPLEX egy olyan innovatív és hatásában utánozhatatlan molekula, ami képes a hajban lévő, a haj alapját adó, hajkötések (disszulfid kötés) szintjén rendbehozni a hajadat. A sérült kötések újbóli összekötésével lehetőség van már arra, hogy maradandó módon fordítsuk vissza a festés, szőkítés, mechanikai hatás, vagy akár a napsugáruzás okozta hajkárosodásokat. Használható önálló kezelésként a hajszerkezet újjáépítésére, vagy hajfestékbe, szőkítőbe keverve is, hogy megakadályozza a vegyszerek okozta roncsolódást a hatóidő alatt. Nem véletlen, hogy a divatformáló sztárfodrászok –Chris Appleton, Tracey Cunningham és még sokan mások – Los Angelestől New Yorkig az OLAPLEX-el készítik Jennifer Lopez, Kim Kardasian, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Katy Perry, Ariana Grande és még sok más sztár haját.

Hogyan működik az OLAPLEX?

Ahhoz, hogy megértsük a lényegét, először a hajat kell megismerni. A hajat felépítő kémiai kötések sérülnek, roncsolódnak a fésülködéstől, hajszárítás/hajsütéstől, az UV-tól és az összes vegyszeres hatástól, mint festés, szőkítés, melírozás, ombre, balayage, tartós egyenesítés. A haj sok sok diszulfid kötésből áll, melyek mint a pici létrafokok kötik össze a haj szerkezetét. Amikor az imént említett behatások érik a hajat, ezek a kötések kisebb vagy nagyobb számban felbomlanak, roncsolódnak. Különösen igaz ez a szőkítésre, ilyenkor az oxidációs folyamatok miatt ezek felbomlanak, csak 50%-a (általában) a kötéseknek képes regenerálódni, a többi ott marad sérülten, pár nélkül „szingliként”. Ezek a kémiai kötések már nem tudják ellátni feladatukat és nem tudják maradéktalanul biztosítani a haj szerkezetét és erősségét! Egy szóval minél több behatás éri a hajat (legfőképpen a vegyszeresek) annál több pár nélküli kötés „szingli” lesz a hajadban, így idővel a haj elveszti a rugalmasságát és erejét, fakó lesz, merev és töredezett. Mivel a hajkötések a legmélyebb szintjén vannak a hajnak (ha tovább bontjuk őket, már csak az önálló atomokat kapjuk), ezért a hajkötés-sokszorozás és regenerálás elengedhetetlen az egészséges haj elérésénél és fenntartásánál. Ha pedig a hajad szerkezetét elemi szinten már rendberaktuk, akkor minden más hajprobléma könnyedén kezelhető, mivel a haj struktúrája egészséges. Jobban fognak működni és eredményesebbek lesznek a pakolások, az olajak és hidratálók!

Működése

Az OLAPLEX molekula egyetlen tulajdonsága, hogy a hajba bejutva az önálló kezelés vagy a vegyszeres folyamatok közben megtalálja a már felbomlott „szingli” kötéseket és újból párba állítja őket egy új kémia kötés létrehozásával, pont úgy ahogy a házasságközvetítő összehozza a párkereső szingliket, azért is hívják hajkötés-sokszorozónak. Ezek ez új kötések nem mosódnak ki a hajból. Így a haj egyre szebb, rugalmasabb és erőtől duzzadó lesz.

Termékportfólió

Az összes termék ugyan azt a Bis-aminopropiyl diglicol dimaleate molekulát tartalmazza, mely képes a haj felbomlott kötéseit maradandóan összekötni.

No.1 és No.2:

a professzionális használatra, elérhető a szalonokban, önálló kezelésként és minden vegyszeres munkához, úgy mint festés, szőkítés, balayage stb.

No.3, No.4, No.5:

a teljes otthoni hajkötés-sokszorozó rendszer

No.3 Hair Perfector:

Számos OLAPLEX imádó jelezte, hogy a szalonkezelés mellett szívesen hazavinne egy keveset az OLAPLEX-ből otthoni használatra. Az ő számukra hoztuk a létre 100 ml-es kiszerelésű No.3 Hair Perfectort, melyet csordultig raktunk az OLAPLEX által feltalált és szabadalmaztatott Bis-aminopropy-diglycol-dimaleate molekulával. Ez a molekula fogja összekötni és maradandóan rendbehozni a hajadban lévő sérült kötéseket. Ezzel az OLAPLEX otthoni ápolóval végleg búcsút mondhatsz a hő- és mechanikai formázás, a rendszeres festés/dauer/egyenesítés, vagy a nap okozta UV sugárzás hatására kialakuló haj sérüléseknek. A No.3 Hair Perfector megőrzi és helyreállítja a hajad épségét, tartását, fényét és puhaságát egészen a következő fodrászati kezelésig.

A No.3 otthoni használata:

Használatkor vigyél fel bőséges mennyiséget törölközőszáraz hajra, hagyd a hajon legalább 10 percig, mosd le, majd használj sampont és balzsamot. Minél tovább marad az OLAPLEX a hajadon, annál eredményesebb lesz a hatás. A javasolt kezelési idő 10 perc, de ennél hosszabb ideig is a hajadon hagyhatod, hogy az OLAPLEX szabadalmaztatott molekulája minden kis sérüléshez odaérjen és rendbehozza azt. Szükség esetén heti egynél több alkalommal is alkalmazhatod. A legjobb eredmény érdekében használd az OLAPLEX No.4 Bond Maintenance sampont és azt követően az OLAPLEX No.5 Bond Maintenance balzsamot.

No.4 sampon és No.5 balzsam:

Az OLAPLEX No.3 Hair Perfector mellett mostmár az OLAPLEX No.4 sampont és No.5 balzsamot is haza tudod vinni magaddal, így otthonodban is tovább élvezheted a hajkötés-sokszorozás utánozhatatlan előnyeit: gyönyörűen egészséges és szikrázóan ragyogó hajat. A sampon és balzsam egyaránt tartalmazza az OLAPLEX egyedülálló szabadalmaztatott összetevőjét – Bis-aminopropy-diglycol-dimaleate – mely molekuláris szinten köti össze a hajban lévő sérült kötéseket, megújítva ezzel a haj legbelső struktúráját. Emellett a többi összetevőt is nagy gonddal válogattuk össze számodra. Tartalmaznak többek között rozmaring és oregano kivonatot antioxidásként, argán olajat, panthenolt és gránátalma mag olajat a hidratálásért, valamint acai bogyó és banán kivonatot és nem utolsó sorban biotint, melyek hajadat belülről erősebbé, kívülről ragyogóvá és puhává varázsolják. Az intenzív ápolás mellett imádni fogod a krémes formuláját, mely gazdag és bársonyos habot képez, úgy fogod érezni mintha hajszálaid tengernyi hidratálóban úsznának.

Terms and Conditions Privacy policy Adatvédelmi tájékoztató FAQ About us Contact us FACEBOOK