maxfactor

A Max Factor márkáról

A Max Factor sminkmárka, a kozmetikai ipar egyik legnagyobb úttörőjeként immár több mint egy évszázada áll a nők szépségének szolgálatában.

A történet a századfordulón indult, Lengyelországból, egy haj- és szépségápolási cikkeket árusító boltból, amely – eredeti nevén – Maximilan Faktorowicz kozmetikus tulajdonában volt. A mester számára a mozi világa adta az első ihletet saját márkájának megalkotásához – családjával 1904-ben érkezett Kaliforniába, azzal a céllal, hogy szakértelmét az egyre fejlődőbb filmiparban kamatoztassa. 1914-ben megszületett első saját fejlesztésű kozmetikuma, egy könnyű, természetes megjelenést kölcsönző, színpadi alapozó, amely – a korábban alkalmazott, maszk hatású arcfestést hátrahagyva – új utat nyitott a filmes sminkek készítésében. Újításával Max Factor Hollywood első számú sminkszakemberévé lépett elő – szépségszalonjának visszatérő vendégei között olyan nagy nevek szerepeltek, mint Gloria Swanson, Joan Crawford vagy Bette Davis. Max Factor, páratlan tehetségével, innovatív termékeivel nem csak az Álomgyárat és sztárjait, de az egész világot meghódította – nevéhez fűződik például a ma szájfény néven ismert ajakpomádé kifejlesztése, amely eredetileg a filmdívák ajkainak ragyogásáért felelt.

Számos professzionális sminktermék születése után, az 1950-es évek közepén, a márka ikonikus korrektora kiskereskedelmi forgalomba került, tehát a nagyközönség számára is elérhetővé vált. Mindez elvezetett a márka máig aktuális küldetésének megfogalmazásához: Hollywoodtól a modern társadalomig minden nő számára lehetővé tenni a reflektorfényben való tündöklést, magas minőségű termékekkel a tömegekhez is közel hozni a sminkelés művészetét. Ez a szemlélet ma is él és fejlődik, erről tanúskodik az elmúlt 5 év legnagyobb, az egész világra kiterjedő szépségtanulmánya, melyben a Max Factor több tízezer nőt kérdezett meg világszerte szépségápolási szokásaikról, igényeikről, inspirációikról. Így született meg az egyedülálló You X Max Factor kampány, amelyen keresztül a márka különleges figyelmet fordít a valódi, modern nőkre, felszínre hozza szépségük igazi mélységeit, innovatív, sokoldalú, exkluzív, mégis elérhető álomkozmetikumok egész sorával.

Terms and Conditions Privacy policy Adatvédelmi tájékoztató FAQ About us Contact us FACEBOOK